Når barbering bliver en NYDELSE

person Skrevet af: Janne Grönquist Andersen list i: Blog access_time På: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 891

Benjamin Fredslund Hess Christensen - gentryk

Fornyelse og For Nydelse.

Jeg har altid været irriteret over min skægvækst. Ikke fordi den ikke gror rigtigt, men fordi arbejdet , der følger med et skæg altid var en ting jeg gjorde af nød og ikke for nydelse. Det skulle med andre ord bare overstås. Til dette formål brugte jeg én gangs-skrabere: Det var billigt (troede jeg) og passede godt til den attitude jeg havde omkring mit skæg – og det skulle være så hurtigt overstået som muligt og koste så lidt resurser som overhovedet muligt.

Ved et tilfælde læste jeg i en gratisavis i toget, at mænd bruger ca. 6 måneder af sit liv på at barberer sig. Der gik det op for mig – 6 måneder af mit liv var simpelthen for dyrebart til at skulle bruges på en sur og kedelig måde. Derfor besluttede jeg mig for at undersøge om barber-oplevelsen kunne gøres anderledes så den ikke føltes som en sur pligt.

Det første jeg undersøgte var elektriske barbermaskiner. Uden at gå for meget i dybden omkring min analyse af elektriske barbermaskiner, vil jeg kort sige, at min fornemmelse er, at en elektrisk barbermaskine var ment som en måde, at få det hele ”overstået” på en hurtig og effektiv måde. At det ville gå hurtigt var selvfølgelig et plus, men der var noget forhastet og stresset over en el barbermaskine og hvordan mentaliteten var omkring barbering med elektrisk maskine.

Jeg ville gerne gøre min barbering til en oplevelse og en ting, hvor jeg kunne føle velvære – en ting som mænd desværre ikke udnytter i samme grad som kvinder.

Mit næste kig gik på normale barberskrabere, 3-blads og 5-blads osv. De gør jobbet, og nærmer sig mere ”luksus-følelsen”, men de er dyre i drift pga. man skal købe nye bladhoveder. Desuden er der mange varianter jeg havde svært ved at tage seriøst: Nogle kunne vibrerer, nogle var med XTREME CUT TECHNOLOGY(?), andre havde billeder af smarte biler (Hvad har det med noget at gøre?) og det hele fik lidt en undertone af at være fokuseret på at sælge et image fremfor et godt produkt.

Derfor gik jeg på google og skrev ” most pleasant shaving experiences with razor”, og der blev jeg introduceret for det der kaldes en Safety-Razor – en barberskraber med ét blad og mulighed for selv at vælge, hvilket blad man ville have dertil. Der er blade i alle størrelser, for alle hudtyper og temperament. Det fangede min interesse! Der var altså mulighed for at tilpasse sin barbering præcis som man ønskede, fremfor de ”normale” skrabere hvor bladene er, som de er. Plus at købe blade til denne type skraber er meget meget billigere: 10 blade for 25-30 kr., hvert blad har to sider og hver side kan bruges 5-6 gange.

Jeg gik derefter på Trustpilot.dk for at finde en forhandler.

Her fandt jeg frem til Gentlemens-bazaar.dk – og det viste sig at være et rigtig godt valg. For det første var der udførlig, ærlig og letforståelig info på ALLE deres produkter. Det går ikke kun ud på at sælge barbergrej, men i langt højre grad at guide én frem til præcis dén barber-oplevelse man ønsker.

Ved at læse anmeldelser om deres produkter fra andre hjemmesider og tests lavet af folk, der ikke var forbundet med Gentlemens-bazaar, fandt jeg ud af at ALLE deres produkter er noget de stolt kan stå indenfor, og som er af bedste kvalitet.

Derfor er udvalget af produkter heller ikke enormt. Det betyder noget for dem, at folk er glade for deres produkter og den oplevelse de derigennem leverer.

Jeg havde en kort telefonsamtale med dem, og hvad der startede som et hurtigt spørgsmål omkring min bestilling, blev til en længere samtale, for de skulle lige gennemgå min bestilling da de vidste, at jeg var nybegynder, og derfor ville sikre sig, at jeg ville blive glad for mine varer, og at det var de rigtige jeg bestilte - f.eks. blev min bestilling af barbersæbe lavet om til en barbercreme. Ligeledes gennemgik hun alle mine bestilte produkter, og sikrede sig for at jeg fik en forståelse af, hvornår og hvordan jeg skulle bruge dem – bl.a. lærte jeg at man ikke skal bruge en ansigtsmaske lige før en barbering.

Kort sagt, så er deres kundeservices uden lige og blandt den bedste jeg har prøvet. Det er (undskyld mit sprog) en forbandet skam, at der ikke er mere fokus for mænd til at passe på og pleje sig selv. Der er stadig en undertone hos mange mænd, at personlig pleje og velvære er reserveret for kvinder. Men hvorfor skulle vi mænd ikke kunne tage del i den fornøjelse? Er det u-maskulint at se godt ud? Eller at have en pæn og ren hud i ansigtet og kroppen? Eller at kunne glæde sig til sin næste barbering, frem for at se det som en sur pligt? Eller at kunne føle fornøjelsen ved at være vel – soigneret og duftende? Ikke i mine øjne, og absolut ikke i mine veninders øjne der i høj grad synes mænd ikke gør nok ud af dem selv.

Det er ikke nødvendigt at følge mig 100% for at forbedre min barberoplevelse, og det er heller ikke meningen med denne artikel – men blot at åbne øjnene hos så mange mænd som muligt, at det KAN gøres bedre og at man BØR gøre det bedre. For sin egen skyld.

God Barbering!

Benjamin Fredslund Hess Christensen.

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December